La biblioteca en plena ebullició


Després d’uns mesos de no parar, ens aturem un moment per fer repàs de tot allò que hem estat fent a la biblioteca.

  • Els nens i nenes de P3, P4 i P5 han pogut gaudir dels contes que ens ha dut la Bruixa Fabreta. Gràcies a històries com La puceta, Un camell d’orient o Frederick ens ho hem passat d’allò més bé! També hem gaudit molt amb les fantàstiques creacions de les famílies que ja han tingut a casa seva la maleta viatgera! A més a més, aquests cursos han fet l’activitat de préstec, en què cada nen i nena s’ha endut un llibre a casa cada quinze dies.

El préstec és també l’activitat estrella dels cursos de primària. Aquest any ens hem aventurat a provar el préstec electrònic. Tot i algun problema informàtic i alguns «Ai! M’he deixat el carnet a la classe!» o «No trobo el carnet…», tots plegats ja comencem a estar habituats a aquest nou sistema.

  • A 1r i 2n, a més a més del préstec, han pogut gaudir també de contes, àlbums il·lustrats, poesies… i, per descomptat, de la tan estimada maleta viatgera! Endinsar-se en el món de la lectura és meravellós, només cal veure amb l’entusiasme que t’expliquen l’últim llibre que s’han llegit.

I atenció, avís per navegants! 3r, 4t, i han iniciat aquest any una aventura pels mars de la lectura. A la seva carta de navegació, els i les alumnes estan recollint cadascun dels llibres que llegeixen quinzenalment i segellant cadascuna de les illes descobertes.

  • Geronimo Stilton, Agus i els monstres o El capità calçotets estan triomfant a 3r. I també han triomfat els contes que hem explicat o els curtmetratges que hem vist!
  • Els grups de 4t, que cal dir que estan molt i molt enganxats a la lectura, han començat ja a llegir els llibres del Rodallibres, un concurs en què diverses escoles del barri es llegeixen els mateixos llibres i després es fan preguntes entre elles.
  • Els i les alumnes de estan entusiasmats i entusiasmades fent de padrins i padrines lectores als nens i nenes de P5. 5èA està fent la tasca ben especial de fer de bibliotecaris i bibliotecàries.
  • I … doncs 6è està ben i ben enganxat al còmic! De fet, durant el primer trimestre, l’alumnat de 6è ha pogut gaudir d’un taller dinamitzat per l’Ivan Roca, dissenyador, dibuixant i il·lustrador.

Mentrestant, tot l’equip de l’escola hem inaugurat l’activitat del Book Wednesday, en què cada últim dimecres de mes presentem les últimes novetats de la nostra biblioteca escolar a la sala de mestres. Ah! I la comissió de biblioteca de famílies de l’escola segueix ben activa, ajudant a folrar llibres i ara ja començant a pensar en la decoració de la biblioteca per Sant Jordi!

I ara…

Vénen mesos no pas avorrits, sinó apassionants! Plens de llibres, aventures i paraules! La setmana de la poesia, Sant Jordi, el concurs del Rodallibres, visites d’autors…

Seguiu atents i atentes al blog!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *