Contes de color lila


Estimats lectors i estimades lectores!

No acostumo a escriure gaire al blog, però avui, jo, la Bruixa Fabreta, m’he posat a escriure! Crec que el dia de demà s’ho val. Demà i, de fet, cada dia de l’any són bons moments per reivindicar un món millor. Per a mi un món millor seria aquell en què totes les persones, amb les seves diferències entre elles, es respectessin les unes a les altres. Els llibres són una bona manera d’imaginar-nos un món millor i, per això, us convido a llegir llibres que ens presenten protagonistes extraordinàries, que reivindiquen la igualtat de drets i oportunitats i que trenquen estereotips i prejudicis.

Sortosament, comptem amb un munt de reculls bibliogràfics que tenen en compte aquests valors. Us recomanem especialment el dossier bibliogràfic de la maleta Noies i Nois: tants a tants elaborada per Rosa Sensat:

http://www2.rosasensat.org/files/treball_infantil_i_primaria.pdf

i la guia de lectura infantil i juvenil no sexista i coeducativa  elaborada per la Diputació de Granada:

http://www.dipgra.es/uploaddoc/contenidos/11313/Gu%C3%ADa%20de%20lectura%20infantil%20La%20mochila%20violeta.pdf

A més a més, a mi m’agradaria fer-vos quatre recomanacions particulars:

  • Per als més petits i les més petites de la casa…

Elenita de Campbell Geesling i Ana Juan. És la fascinant història ambientada a Mèxic en què una la filla d’un bufador de vidre emprèn una aventura per treballar en el mateix ofici que el seu pare. La seva valentia, però també la seva sensibilitat, la duran molt més lluny del que creia…

  • Per als no tant petits ni petites…

Corre, Maria, afanya’t! de N. M. Bodecker i Erik Blegvad. Aquest llibre evidencia, en clau d’humor, la situació de desigualtat entre homes i dones que hi ha a l’hora de dur a terme les tasques domèstiques. S’atrevirà la Maria a canviar les coses?

  • Per als i les que ja són més grans…

El llibre dels porcs d’Anthony Browne. Divertit i inquietant a la vegada. Un dia en una casa aparentment normal, tot canvia per als homes que hi viuen.

  • Per als i les més grans…

Pippi Langstrump d’Astrid Lindgren. Qui no coneix la famosa Pippi? Un personatge que ha marcat més d’una generació, una nena autèntica, aventurera i, per sobre de tot, feliç.

  • A més a més, tant pels nens i nenes de la casa com pels pares, mares, avis, àvies, oncles, tietes… trobareu reculls d’històries sobre dones fascinants com Contes de bona nit per a nenes rebels de Elena Favilli Francesca Cavallo o Mujeres radicales del mundo de Kate Schatz i Miriam Klein Stahl.

***

I ara us deixo perquè pugueu córrer a endinsar-vos en totes aquestes històries…

Bruixa Fabreta

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Últims articles