Colònies de 5è : Entorn d´Aprenentatge de Pujalt

4, 5 i 6 d´octubre
Aquí teniu un petit tastet de les activitats que estan portant a terme els alumnes de 5è durant la seva estada a l´Entorn d´Aprenentatge de Pujalt: relacionades amb l´astronomia, la meteorologia i les energies renovables. Gaudiu- me molt!! Colònies 5è_1er dia from Escola Can Fabra on Vimeo. Colònies 5è_ 2n dia from Escola Can Fabra on Vimeo. Colònies 5è_ 3r dia from Escola Can Fabra on Vimeo.

GEOMETRY 4th grade: GEOMETROCITY PROJECT

GEOMETRY 4th grade: GEOMETROCITY PROJECT
4th graders did a project about the shape of the buildings around Can Fabra School. The pupils placed Can Fabra at google maps and looked for 5 buildings around the school, they thought possible 3D shapes for each building and built them using 3D shape nets. Here are some photos about the process:

l’alimentació a l’espai

l'alimentació a l'espai
A l'aula a partir del projecte com mirem l'espai, hem estudiat com és l'alimentació dels astronautes, i els processos físics i químics, la piràmide dels aliments, el tipus d'aliments etc etc, aquí us mostrem algunes fotossss

L’estiu, un bon moment per llegir!

Heu notat que l’estiu ja truca a la porta? Qui ho diria, oi? Amb el fred que fa! Sabeu què els encanta fer al Follet Poeta i a la Bruixa Fabreta quan arriba l’estiu? Ho heu encertat: asseure’s a la fresca amb un bon llibre! Però és clar... hi ha tants llibres a escollir! Doncs bé, aquí teniu una llista amb quatre recomanacions que potser us ajuden una mica. I si no, recordeu que en algun racó a prop vostre hi ha un bibliotecari, una bibliotecària, un llibreter o una llibretera amb una recomanació a punt! Al document que teniu a continuació, hi trobareu les recomanacions. Tot i que és molt difícil determinar l'edat adequada per a un llibre, teniu algunes pistes (gomet blau: cicle inicial / gomet vermell: cicle mitjà / gomet verd: cicle superior). *** No us volem entretenir més. Un bon grapat d’històries apassionants us estan esperant!

Un mural amb molta vida!

Des de la biblioteca de l'escola Can Fabra estem d'enhorabona! Ja tenim aquí el llibre, en versió digital, amb el recull de textos que ha fet l'alumnat de 4t i 5è de l'escola. Com? Que no sabeu de què estem parlant? En una publicació anterior, us prometíem una continuació de les activitats sobre el mural que hi ha al porxo del pati de l'escola. Doncs bé, els nens i nenes de 4t i 5è han estat creant uns meravellosos relats inspirats en els seus personatges. Tot plegat, ha nascut amb un joc d'escriptura creativa que trobareu ben explicat a les primeres pàgines d'aquest fantàstic llibre, on queda més que demostrada la infinita imaginació d'aquests escriptors i escriptores! *** I bé, no us fem esperar més! Atreviu-vos a iniciar un viatge memorable...

PRESENTACIONS DELS ALUMNES DE 4t

Videos amb les presentacions dels alumnes de 4t
Els nois i les noies de 4t han fet a l'espai d'expressió escrita i expressió oral en català un video presentant-se ells/es mateixos/es, les seves aficions i altres informacions que ells/es troben interessants de compartir. Tot seguit us deixem el symbaloo on es poden visionar els videos:

TALLER DE ROBÒTICA

TALLER DE ROBÒTICA
Els nens i nenes de 3r i 4t de primària  fem un taller de robòtica cada trimestre. Al taller es treballa per parelles, cada una té un IPAD i juguem a aplicacions relacionades amb la robòtica. Ara estem aprenent a programar, fent les següens aplicacions: Cargo-bot, Light-bot, Scratch JR i Puppetspals 2, que estan relacionades amb la programació. Aquesta entrada al blog ha estat feta per: JOEL DIÉGUEZ I JAN LLADÓ.

LA CLASSE DEL FUTUR HA REBUT UNA CARTA DE L’ÍNDIA

LA CLASSE DEL FUTUR HA REBUT UNA CARTA DE L'ÍNDIA
Benvolgudes famílies, Us volíem informar de que fa uns dies ens va vindre a visitar a la classe del Futur un representant d'AJUTSI acompanyat d'una mare de la classe. AJUTSI és l' Associació per a l’Ajut al Sud de l’Índia i va ser creada l’any 1998 per a impulsar i recolzar projectes de desenvolupament al Sud de l’Índia en cooperació amb Ong’s d’allà. Els vam conéixer el curs passat, quan érem la classe del Món. En aquesta ocasió ens portaven una carta de l'escola Parameswar i ens van ajudar a aclarir dubtes sobre les escoles d'aquell país. Quan es van anar, vam obrir la carta i... US DEIXEM LES FOTOS PER A QUÈ POGUEU VEURE i us deixem la pàgina web d'AJUTSI: http://www.ajutsi.org PUBLICAT PER : MARTINA VALERA, ANNA HERRERO:)

Taller d’experimentació

Imatges del taller del tercer trimestre

El mural del porxo… pren vida!

El mural del porxo... pren vida!
Aquests últims dies, el magnífic mural que la Liliana Fortuny va pintar a l’escola... ha pres vida! Els i les alumnes de primària han estat duent a terme activitats que els han permès descobrir els personatges i les històries que s’amaguen darrere d’aquest: la Caputxeta Vermella emmurriada, un Mowgli amb cara d’Agus, l’il·lustríssim Capità Nemo, l’entremaliada Pippi i el seu mico... 1r, 2n i 3r han estat fent un trencaclosques del mural, el qual ha servit com a pretext per parlar de tot el seu imaginari. Els grups de 4t i 5è han anat una mica més enllà duent a terme una activitat en què havien de relacionar obres, autors/es i personatges. Però atenció... les activitats sobre el mural no s’acaben aquí! Seguiu amb un ull posat al blog i no us perdeu com continua tot plegat... *** I bé, no us entretenim més. Ja podeu córrer cap a la biblioteca o la llibreria per viure noves aventures. Potser ha arribat l’hora d’anar a cercar el tresor del capità...

Subscriu-te!

Rep en el teu correu les últimes notícies de la classe!

Cerca


Access web antiga Escola Can Fabra
Access Tots Articles Bloc