Els i les Influencers rebem una xerrada sobre informàtica i wifi


Projecte: Influència online

El 16 de novembre del 2017 va venir l’Eduard Martin a fer-nos una xerrada sobre informàtica.

Ens va ensenyar com eren els ordinadors abans, que s’espatllaven cada dos per tres, que ocupaven una habitació  sencera, etc. L’Eniac (que és el primer ordinador) pesava com dos camions(27 tones), l’Eniac es va crear per calcular coordenades i càlculs de míssils. El van crear per l’exèrcit americà.

L’evolució de la vàlvula de vuit, ès el transistor, un transistor té microxips dintre, les vàlvules de buit eren per fer càlculs.  Això si,  necessitaves moltes vàlvules de buit i eren molt cares. Però ara s’han convertit en transistors que són molt més petits i barats. El primer xip  tenia 2.300 transistors. Un microxip mesura 1,8 centímetres, un microxip actual es diu “inter core 5”. També va dir que un ordinador funciona amb càlculs matemàtics.

Quan va acabar d’explicar-nos coses sobre el primer ordinador, els microxips  i els transistors, ens va ensenyar com muntar un ordinador (ell n’havia desmuntat 2 per a nosaltres). Mentre el muntava i ens ho explicava, ens anàvem passant les peces d’un altre ordinador.

Mario i Axel

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Últims articles